Κατηγορίες
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

Πως να συμβάλεις σε μια δημιουργική χρονιά

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ: συμμετέχετε στην ΖΩΗ του τμήματος του παιδιού.

ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κρατάει όσα περισσότερα γίνεται από αυτά τα βιώματα και τις εμπειρίες. Είναι καλό να βοηθάτε σαν γονείς, αλλά το παιδί σας θα πρέπει επίσης να μάθει από αυτές τις εμπειρίες, και κατά την προσκοπική παράδοση, θα μάθει καλύτερα μέσα από την πράξη!

Παράδειγμα: Για μία διανυκτέρευση ή κατασκήνωση, οι Πρόσκοποι θα χρειαστεί να ετοιμάσουν τα σακίδιά τους. Οι μικρότεροι ίσως χρειαστούν βοήθεια, αλλά λογικά μπορούν να ετοιμάσουν μία αρχική λίστα με όσα χρειάζεται να πάρουν μαζί τους (ενθαρρύνετε τους να το κάνουν, πριν τους βοηθήσετε) και θα πρέπει να είναι αυτοί που θα βάλουν τα πράγματα μέσα στο σακίδιο. Αυτό τους βοηθά να βρούνε την οδοντόβουρτσα τους στην κατασκήνωση πιο εύκολα, και τους βοηθά να ξέρουν πως να ξαναβάλουν τα πράγματα μέσα στο σακίδιο στο τέλος της κατασκήνωσης/εκδρομής.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ: Προσφερθείτε να βοηθήσετε, όταν μπορείτε. Βοηθήστε τα παιδιά στην προσπάθειά τους να γεμίσουν το μανίκι τους με σηματάκια, στις παρουσιάσεις τους και σε όσα ετοιμάζουν στο σπίτι (δίνοντάς τους ταυτόχρονα πρωτοβουλίες και “χώρο” για να δράσουν μόνοι τους).

Θυμίστε τους, πριν φύγουν από το σπίτι, να φορέσουν πλήρη προσκοπική στολή.

Θυμίστε τους να αφήσουν το κινητό στο σπίτι, ή να το απενεργοποιήσουν μέχρι να τελειώσει η συγκέντρωση. Οτιδήποτε χρειαστείτε μέσα στις ώρες της συγκέντρωσης, τα τηλέφωνά μας είναι διαθέσιμα.

Εξοπλισμός: Η Ομάδα είναι πιο εμφανίσιμη φορώντας πλήρη προσκοπική στολή, ο Πρόσκοπος είναι πιο ασφαλής φορώντας τα μποτάκια του στις εκδρομές, πιο άνετος μέσα στον υπνόσακό του, πιο ακούραστος με το σακίδιο πλάτης πάνω του, όσο βαρύ και αν είναι αυτό, πιο προστατευμένος φορώντας το αδιάβροχό του, πιο χορτάτος έχοντας την καραβάνα και το παγούρι του!

Δεν είναι απλά μία ακόμα αγορά, είναι επένδυση για τα πολλά προσκοπικά χρόνια που έχει μπροστά του το παιδί και που διευκολύνει την ζωή του στις προσκοπικές δράσεις! Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο!

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ: Προσπαθούμε πολύ σκληρά να ετοιμάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα. Αν έχουμε ξεχάσει κάτι, θέλουμε να μας το πείτε. Κάντε ερωτήσεις. Αν έχετε κάποιες ανησυχίες, μη διστάσετε να μας μιλήσετε για αυτές.

Παιδιά με ειδικά χαρακτηριστικά: Ενημερώστε μας για τυχόν ανάγκες που έχουν τα παιδιά (ιατρικές, διατροφικές, μαθησιακές, κλπ).

Οικονομικές δυσκολίες: αν η δική σας ή η οικογένεια κάποιου Προσκόπου, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, τέτοιες που να δυσκολεύουν/περιορίζουν την συμμετοχή του Προσκόπου στις δράσεις, παρακαλώ, ενημερώστε μας – θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επηρεαστεί η προσκοπική του ζωή.

Παρακαλώ, να θυμάστε ότι είναι δική σας ευθύνη να ενημερώνετε τους βαθμοφόρους σχετικά με αλλαγές στην ιατρική κατάσταση των παιδιών, που οι βαθμοφόροι χρειάζεται να γνωρίζουν, καθώς και αλλαγές στα στοιχεία επικοινωνίας.

Παρακαλώ, μην καθυστερήσετε να συμπληρώσετε τα δελτία υγείας και να ολοκληρώσετε τις απογραφές των παιδιών. Αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή συμμετοχή των παιδιών στις προσκοπικές δράσεις!

Εκτιμούμε την συνεργασία σας! Αν έχετε ερωτήσεις ή θα θέλατε να μας υποστηρίξετε/βοηθήσετε με κάποιο τρόπο, επικοινωνήστε μαζί μας.