Κοινότητα Ανιχνευτών

IMG_6353
Ανιχνευτές
IMG_9412
Ανιχνευτές
IMG_6472
Ανιχνευτές
IMG_1561
Ανιχνευτές
IMG_1496
Ανιχνευτές
IMG_1602
Ανιχνευτές
IMG_3522
Ανιχνευτές
previous arrow
next arrow

Η Κοινότητα Ανιχνευτών αποτελείται από εφήβους ηλικίας 15-18 ετών (Α’ – Γ’ Λυκείου) που επιζητούν να εξερευνήσουν τη ζωή. Τα ενδιαφέροντα πολλά: προστασία του περιβάλλοντος, extreme sports, αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, πολίτες του κόσμου, τέχνες, πολιτισμός, επαγγέλματα και οποιοδήποτε άλλο θέμα, μπορούν να γίνουν η δραστηριότητα που ο κάθε έφηβος θα προτείνει, θα οργανώσει και θα υλοποιήσει! 

Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον στα Λυκοπούλα και στους Προσκόπους, συμπληρώνεται στους Ανιχνευτές με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, χρήσιμοι στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο.

Οι δράσεις της Κοινότητας Ανιχνευτών αντλούν το περιεχόμενο τους από την φύση, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, την σταδιοδρομία, τις κοινωνικές σχέσεις και τις αξίες της κοινωνίας και της ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε: 1kavalas (@) sep.org.gr