Ενήλικοι Εθελοντές

unnamed (2)
Ενήλικοι
εθελοντές
IMG_9419
Ενήλικοι
εθελοντές
IMG_9789
Ενήλικοι
εθελοντές
IMG_9926
Ενήλικοι
εθελοντές
previous arrow
next arrow

Το προσκοπικό πρόγραμμα παρέχει στους ενηλίκους πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, προσφοράς και δημιουργικότητας – κάτι που δύσκολα θα βρει κάποιος μέσα σε ένα ακαδημαϊκό ή εργασιακό περιβάλλον! Οι ενήλικοι ψυχαγωγούνται μέσα από τη ζωή τους στο προσκοπικό τμήμα και κερδίζουν νέες φιλίες και δυνατές εμπειρίες, διότι οργανώνουν και συμμετέχουν σε μοναδικές δράσεις και κατασκηνώσεις. Η ευκαιρία της δράσης στη φύση, που προσφέρει ο Προσκοπισμός, έχει σπουδαίο ρόλο – μιας που οι περισσότερες κοινωνικές υποχρεώσεις σήμερα, τοποθετούν τους ενηλίκους μακριά από αυτή.

Οι ευκαιρίες για προσωπική δημιουργία και ανάπτυξη μέσα από το Προσκοπικό Πρόγραμμα είναι πολλές και τα αποτελέσματά τους γίνονται εμφανή και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής, στην οικογένεια, τις σπουδές, την εργασία.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι παρέχουν στους ενήλικες εθελοντές ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με σύγχρονα εργαλεία, με σκοπό να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του Προσκοπικού προγράμματος. 

Μέσω της εκπαίδευσης που παρέχεται, τα Ενήλικα Στελέχη αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες, πέραν της εφαρμογής τους στο προσκοπικό πρόγραμμα, μπορούν να τα εφαρμόσουν και στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς μεταξύ άλλων, οι ενήλικοι εθελοντές μας αποκτούν ηγετικές ικανότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται μέσα σε μία ομάδα, μαθαίνουν να οργανώνουν και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα προγράμματα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κερδίζουν μέσα από την προσφορά τους, μέσα από την ομαδική ζωή στο ύπαιθρο, μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά τους είναι απλά… ανεκτίμητα!